Om een reactie te kunnen plaatsen moet u beschikken over een (Google-)account. Deze is gratis en gemakkelijk zelf aan te maken.

zaterdag 17 oktober 2009

Derde 30 km afgelegd

Vanmorgen om 8:30u vertrokken in het Osbroek park. Eerst een aanloop langs de Dender. Dan 3 rondjes van elk ongeveer 9,50km waarin toch een pittige helling. En vervolgens terug naar het Osbroek park. 34,20km in 3:30u, iets meer dan 9,50 km/uur. Ik heb nog nooit zo lang gelopen. Meer nog, ik had het gevoel er nog 8km te kunnen aan toe voegen. Ik had het geluk om samen in een groepje van 4 te kunnen optrekken. Altijd goed voor de moraal. Na de verkwikkende douche snel naar De Montil in Affligem voor een spaghetti en de langverwachte informatiesessie georganiseerd door het reisbureau BCD-Travel.
Veel volk, niet alleen MMC-ers, maar van allerlei slag en taal. In het auditorium voelde je de opwinding en de samenhorigheid die waarschijnlijk typisch is in de aanloop naar een marathon. Heerlijk. In detail werd niet alleen het reisschema voorgesteld, maar ook het verloop van de marathon. Dit moet echt wel een monster organisatie zijn. Meer dan 30.000 lopers van start to finish krijgen. En naar zeggen van de anciens: vlekkeloos!
Enige vervelende aspect, je moet bijna 3 uur aan de start wachten vooraleer er te kunnen invliegen. Het komt er dus op aan om die periode warm, droog en zinvol door te brengen. Het weer kan ook flink variëren, hetgeen het allemaal nog spannender maakt.

Maar nu eerst een dutje ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten