Om een reactie te kunnen plaatsen moet u beschikken over een (Google-)account. Deze is gratis en gemakkelijk zelf aan te maken.

vrijdag 23 april 2010

The London Marathon

Start (zondag 25 april e.k.) om 9:45u (plaatselijke tijd = 10:45u GMT+2) op drie verschillende plaatsen in het Greenwich park om na 5 km in Woolwich samen te stromen. Bedoeling mag duidelijk zijn, de menigte in het begin uitsmeren. De starten krijgen een kleur, groen, rood en blauw. Ik heb nog geen idee waar ik zal terecht komen. Vervolgens lopen we langs de Cutty Sark door Rotherhithe. In de verte moeten we de Tower Bridge al zien liggen. Nog voor we half weg zijn lopen we er over. Dan gaat het naar de Docklands en de Canary Wharf. Vanaf de 13e mijl lopen we zo'n 2 km de elite tegemoet die dan al meer dan 21 mijl hebben afgelegd. Zo hebben we die ook eens zien lopen. Op de 14e en de 21e mijl staan de Belgische supporters. Het zal voor ons nog even duren vooraleer we mijl 21 bereiken. Vandaar gaat het nu recht naar de finish langs Tower Hill, de Blackfriars Underpass en natuurlijk de beroemde Big Ben Belltower. Aan de 26e mijl achter St-James Park draaien we voor Buckingham Palace The Mall op. Tussen Green Park en St-James Park wacht ons de eindstreep. Het zou dan 13:45u (GMT+1 of 14:45u GMT+2) moeten zijn.
Bijzonder interessant parcours (de website biedt trouwens een zeer interactieve voorstelling ervan). Het weer beloofd gunstig te zijn. Niet te warm en een weinig neerslag. Hoofdzakelijk zonnig.
Ik heb geen enkele manier gevonden om de lopers online te volgen, zoals dat voor de marathon van New York wel kon. Ik verwacht wel dat de uitslagen snel online zullen staan.

Morgen stappen we met z'n drietjes de Eurostar op richting 'The Island' (het vliegverkeer is tegenwoordig niet zo betrouwbaar). Jawel, mijn dochter heeft de 5 km uitgelopen (zelfs iets meer) en wordt dus beloond met een weekendje London. Haar geluk kan niet op. Een fiere vader hoopt nu dat het niet bij die 5 km zal blijven.
Na het bezoek aan het Marathon Expo centrum waar we ook ons startnummer ophalen, verkennen we de aankomst en lopen we in Hyde Park onze activatieloop van 5km.

Ondertussen proppen we ons maar vol met koolhydraten...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten