Om een reactie te kunnen plaatsen moet u beschikken over een (Google-)account. Deze is gratis en gemakkelijk zelf aan te maken.

zondag 28 maart 2010

RENNEN we onszelf voorbij?

In De Standaard van het WE van 27 maart stond een interessant artikel. "Het gevaar is niet dat mensen marathons willen lopen, maar dat een grote inspanning zoals een marathon gebagatelliseerd wordt". En dit nadat op 21 maart tijdens de marathon van Rome een 55-jarige Vlaming
de dood tegemoet liep. Wellicht zal dit wel wat mensen afschrikken, en terecht. Een marathon vraagt een degelijke voorbereiding en daar valt niet mee te lachen. Anderzijds mag het niet de tegenovergestelde reactie ontlokken dat sporten ongezond zou zijn. Laat dat duidelijk zijn, sporten is gezond, als het maar niet TE is.
Ik heb het daar al eens eerder over gehad, maar het kan niet genoeg gezegd worden dat een ernstige medische begeleiding een noodzaak is. M.i. kan iedereen die biomechanisch geschikt is op een gezonde manier een marathon lopen op voorwaarde dat hij of zij dit langzaam opbouwt, luistert naar het lichaam en zich regelmatig medisch laat onderzoeken samen met een inspanningstest.

1 opmerking:

  1. Via een goede kennis vernam ik dat deze Vlaming nog geen 3 jaar geleden aan een serieus overgewicht leed. Zijn hart moet destijds al hebben afgezien.

    BeantwoordenVerwijderen