Om een reactie te kunnen plaatsen moet u beschikken over een (Google-)account. Deze is gratis en gemakkelijk zelf aan te maken.

woensdag 16 mei 2012

Wel Geel tevreden!

Afgelopen zondag nam ik deel aan mijn eerste triatlon van het seizoen. Die van Geel is in die zin wel dankbaar dat de zwemproef (500m) vrij kort is en de fiets- (26,6km) en loopproef (6,6km) wat langer is dan een klassiek sprinttriatlon (750/20/5). Kort zag het er even naar uit dat het een duatlon zou worden, maar de watertemperatuur bleek uiteindelijk toch voldoende om de zwemproef te laten doorgaan. Gelukkig! En bovendien scheen de zon, het was er zelfs nog warm in!
Het incident van vorig jaar eendachtig liet ik me dit maal rustig in het water afglijden. Ik had er wel zin in en wachtte rustig de start af. Maar ook nu weer was het vechten tegen het geschop van de andere atleten. Na iets meer dan 10 minuten klom ik het trapje op. De wissel werd wat bemoeilijkt door de klassieke duizeling, maar uiteindelijk klom ik toch vrij vlot de fiets op. Vermits ik er zin in had vloog ik er meteen in. Vorig jaar haalde ik amper 28km/u gemiddeld, dit jaar ging ik vlot over de 30km/u en zonder de wissel gerekend zelfs 32km/u. Zonder problemen bereikte ik de 2e wisselzone. Eenmaal aan het lopen merkte ik dat het toch wat stroever ging dan gewoonlijk. Ik haalde maar net 12km/u. Op zo'n afstand had ik gehoopt toch gemakkelijk over de 13km/u te gaan. Nu ja, vorig jaar moest ik een ronde wandelen, nu kon ik tenminste alles lopen. Na 1:35u liep ik voldaan over de finishlijn. Geen schitterende tijden, maar wel een zeer goed gevoel. De trainingen van de voorbije weken beginnen te renderen. Ik was zowaar 13 minuten sneller dan vorig jaar.

Hop naar de kwart triatlon van Brasschaat...

2 opmerkingen:

  1. Sterk werk van Bert! En 13 minuten sneller, ik begin al schrik te krijgen voor Knokke!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kris, pas maar op dat ik je dan niet dubbel, dat zou pas confronterend zijn :-)

    BeantwoordenVerwijderen